Laatste week Spanje

De 6 weken Spanje zitten er weer bijna op. A.s. Zondag vertrekken we via Gerona, Beaune en dan weer thuis.
Vorige week zaterdag was ik jarig en ik weet niet of het voor mijn verjaardag was of zo gepland was.
We hadden al overal stapels hekken gezien ook voor onze deur werd de boulevard met een rij pionnen verdeeld in 2 rijbanen. Ook was er veel politie in de omgeving.
Om 17:30 opeens motoren en daarachter allem hardlopers.
Wat bleek: de halve marathon werd gelopen.



1/2 marathon

Leuk om vanaf je balkon dit allemaal te zien. Later hoorden we dat er meer dan 5000 deelnemers waren. Op de foto zie je de eerste renners, later waren het dikke rijen met lopers.

We gingen ter ere van mijn verjaardag ergens eten. Na het eten liepen we nog even naar het centrum van de stad en ja hoor de canavalsoptocht was net begonnen. Alleen groepen geen wagens of iets dergelijks ook geen levende muziek. Wel op een aantal plaatsen grote geluidsboxen met erg harde spaanse (wilde) muziek. Veel mooie kostuums en uitgedoste mensen. Alles mooi gemaakt met eenvoudige materialen zoals karton en papier.

Er waren wel meer dan 60 groepen. Een van de laatste groepen was onder leiding van een stierenvechtster. Ik dacht dat het altijd mannen waren vandaar dat ik er maar een foto van gemaakt heb.

Pas na elven was de optocht afgelopen en wandelde weer richting huis.
Zondag was het weer als vanouds een drukte van belang. Iedereen maakt dan een wandeling, Op pleintjes zie je weer muzikanten en soms wordt er zelfs een dansje gemaakt.
Op de terugweg was er zelfs een soort paella bakwedstrijd. Wel 20 pannen op een takkenbosvuurtje stonden op straat en werd door een zelfde aantal groepen paella gemaakt.

Zo gaan hier de dagen voorbij en dat alles onder een lekker zonnetje.
Deze week iets minder zon maar wel mooie temperaturen. We gymmen bijna elke dag voor onze deur op het strand. We blijven dus in een goede conditie !
Morgen laatste keer bridgen, zaterdag opruimen en alles inpakken en zaterdag avond zijn we uitgenodigd bij onze onderburen. (Nederlanders).

Zondagmorgen begint dan de reis terug.

Ik ben dan een paar dagen thuis maar vertrek na het weekend weer voor een weekje als (Zonnenbloem) vrijwilliger op een bootreis op de Rijn.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Dat was dan een Benidormloop, ook overgenomen uit Venlo. Goed dat je een foto van die stierenvechtster hebt genomen. Het is zeker geen man en ik denk dat ze welk een paar `stieren`aankan. Goede terugreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *