Breskens

.Onze voorlaatste halteplaats was Blankenberge.
In Blankenberge heb ik mijn eerste zee-zeil ervaring opgedaan. We waren twintigers en gingen vanuit Roermond met een aantal Ynglings wedstrijdvaren in Blankenberge. Eerst meedrinken met de senior Ynglingzeilers en daarna de zee op. Was zeker spannend maar erg leerzaam en erg gezellig.
Nu is er veel veranderd hier. Betere havenfaciliteiten en het nieuwe clubhuis van Scarphout is weer uitgebreid en gemoderniseerd. De gemeente Blankenberge doet veel aan renovatie en algehele verzorging.
Van Blankenberge zijn we vrijdag richting Breskens gezeild, met een noordwest windje 4-5 . Het was een heerlijk en snel tochtje, zeker met de sterke stroom mee.

In Breskens zijn we 3 nachten gebleven.
Zaterdag met onze vouwfietsen (wel met 24 en 26 inch wielen) eerst richting Cadzand via de duinen. Mooi aangelegde fietspaden en op het strand een aantal strandtenten of beter gezegd strand-palviljoens.
Cadzand heeft echt een upgrade gehad. Het is nu een echte badplaats met mooie appartementen en hotels. Ook is er een aantal jaren geleden een jachthaven in zee gebouwd. Ziet er prima uit maar naar ons idee niet optimaal voor ons, smalle doorgang en weinig ruimte om in de haven te manouevreren..
Liggen we toch liever in Breskens.
Van Cadzand fietsten we richting Sluis, langs het Zwin, (een natuurgebied). Sluis is een oude vestingstad vlak bij de Belgische grens. Van oudsher een druk stadje, vooral door de Belgen en ook omdat Sluis altijd al op zondag de winkels open had.

Centrum Sluis


Vanaf Sluis ging onze fietstocht dwars door Zeeuws-Vlaanderen naar Breskens.

Zondag hebben we groot rondje Breskens gefietst . Eerst naar het oosten en daarna met een grote boog om het natuurpark Waterdunen heen, naar de kust. In een net 5 dagen geopende en nieuwe strandtent gepauzeerd. Door de duinen en langs de vuurtoren weer naar de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *