Zeilen 2019

Het heeft weer veel te lang geduurd. Een van onze trouwe lezers meldde ons dat de website nog niets liet zien.

Even bijpraten of beter gezegd schrijven.
Na ons verblijf in Spanje zijn we eind maart weer naar ons zeilschip gaan kijken. Alles lag er nog prima bij en na een goede poetsbeurt was alles weer als vanouds.
In april nog eens 2 weekends geweest en de laatste keer alle kussens van de banken meegenomen. Na 10 jaar waren ze wel aan vervanging toe en een ander dessin zou ook wel aardig zijn.
Eind april ging de boot voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt op de kant bij een werf in Zierikzee. Hier hebben we 5 dagen gepoetst, gepolijst en geboend. De werf heeft 1 afsluiter vervangen, een grof dieselfilter geplaatst met kijkglas, (kan ik tenminste zien of er water in de diesel zit of andere vuiligheden), de motor eens door een vakman laten controleren, een stille ventilator op de koelkast laten monteren en als laatste een nieuwe startaccu.

Weer klaar voor het seizoen, zakken maar

In mei, hemelvaart en Pinksteren weer volop genoten op ons stekkie in Colijnsplaat.

Tussen door rond 18 juni een paar dagen met auto en fietsen achterop, naar Ameland. Simone’s schoonfamilie had daar 2 huisjes gehuurd en wij logeerden 2 nachtjes in een hotel in Ballum. Mooi eiland en leuk om er eens geweest te zijn. Ook erg fijn om weer een met de ouders en familie van Niels bij te praten.

Vorige week 27 juni zijn wij aan onze vakantie begonnen.
Eerst vrijdag naar Zierikzee, om een nieuwe windmeter op de top van de mast te laten plaatsen. De oude had het begeven. Ook hadden we problemen met het starten van de motor . Wat bleek: de dieselopvoerpomp was stuk. Niet op voorraad , dus besteld en maandag in huis. We zijn zaterdag naar Burgsluis gezeild en zondagavond weer terug naar Zierikzee.
Om 12 uur was alles in orde en zijn we naar Middelburg gevaren.
Vanuit Middelburg de volgende morgen om 12:37 met de blauwe golf (Alle bruggen van het kanaal door Walcheren kun je dan in een”golf” passeren) naar Vlissingen.
In Vlissingen door de zeesluis de Westerschelde op , richting Oostende.
Aankomst 19:00 uur in Oostende.
We waren al een paar jaar hier niet meer geweest. De haven was gemoderniseerd, althans de steigers. Oostende zelf ook wel , maar toch nog veel bouwplaatsen, maakt een beetje een rommelige indruk.

De haven in Oostende

Vandaag vertrokken naar Blankenberge. We liggen hier prima en nu had ik dus tijd om dit bericht te schrijven.

3 reacties

  1. Simone schreef:

    Ja, een update! Fijn om te lezen dat alles weer helemaal in orde is met de boot, en dat ie nog steeds zeewaardig is. Wij zijn alweer bezig met aftellen om over een goede week in te schepen. Zowieso tot dan!

  2. Hans van den Toren schreef:

    Hallo Ben en Dora.Fijn te lezen dat jullie weer onderweg zijn met die blinkende boot.Het is al weer 10 jaar gelden dat de dieplader uit Frankrijk de boot afleverde en dan nu enkele klussen maar dan gaan jullie en de familie er weer lang van genieten.Ook jullie fietsactiviteiten op Ameland en heb ik op Strava kunnen volgen.Niet alleen op de fiets maar ook met de boot langs de Belgische kust. Met een hoogte verschil van 35 en 37 meter hebben jullie heel hoge golven gehad???? We hebben in het zuiden van het land veel mooie dagen gehad maar ook wel eens zonder wind. Bij de Pinksterwedstrijden in Roermond hebben we door windgebrek geen meter kunnen zeilen in de Yngling maar tijdens de Euregioregatta in Asselt was er gelukkig wel wat wind en werd ik 2e van de 11 Ynglings. Geen fijne plas om te zeilen. Vandaag de 3e kajuitzeiljachtenwedstrijd in Roermond maar gelukkig met wind. Aan de kust hebben jullie wel genoeg wind en zeilwater maar is de temperatuur wel wat lager dan in Limburg. P.S. zie ik het goed dat je een radar in de mast hebt zitten en heb je die al langer? Hans en Carla wensen jullie nog veel fijne zeildagen.

  3. Bernard schreef:

    Hallo Hans en Carla,
    Wat betreft de hoogtes op Strava: Strava meet telkens de verschillen in hoogtes zowel naar beneden en naar boven. Deze verschillen telt Strava allemaal op en zo kom je op een redelijk vlak tochtje soms wel bocen de 40 meter.
    Wat Pinksteren betreft, op vrijdag voor pinksteren was het in cColijn stormweer (hebben er wel wat van gemerkt met slapen maar eigenlijk viel het reuze mee) De hele zaterdag bleef het flink waaien zelfs zo hard dat de geplande Pinkstertocht van onze club naar Antwerpen, werd afgelast. Zondag was het een flink stuk minder en hebben een rondje plaat gezeild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *